Ekonomika, poslovna vrednost projektov in najboljše metode za obvladovanje sprememb in tveganj pri vodenju projektov

Ekonomika je od ideje do zaključka projekta eden izmed ključnih elementov uspešnosti, vključno z učinkovitim obvladovanjem sprememb in tveganj pri vodenju projektov. Dejstvo je, da veliko število projektov iz različnih razlogov preseže predviden proračun. Pogosto je to posledica slabega načrtovanja obsega in stroškov projekta. Zato je potrebno spoznati izhodišča, tehnike ter metode za čim bolj učinkovito načrtovanje in kasneje spremljanje ter nadzor stroškov projekta.

Cilj praktične delavnice: Udeleženci boste spoznali problematiko ekonomike projektov ter obvladovanja tveganj pri projektih. V okviru ekonomike projekta se naučite predvsem pristop k pripravi predračuna stroškov projekta ter stroškovnega toka projekta, ter metode za izbiro najbolj donosnih projektov. Pri obvladovanju tveganj projekta je poudarek na opredelitvi možnih tveganj pri projektih ter uporabi metode za analizo tveganj projekta in odziv na tveganja. Celoten opis ter program praktične delavnice si preberite tukaj: Ekonomika, poslovna vrednost projektov in najboljše metode za obvladovanje sprememb in tveganj pri vodenju projektov.


More information

 • Type of Event: Workshop
 • Target Group:

  Praktična delavnica je namenjena:
  – vodjem projektov, ki se želijo seznaniti s planiranjem stroškov projekta, vrednotenjem projektov in obvladovanjem tveganj ter tako poglobiti svoje znanje,
  – managerjem, ki se želijo seznaniti s projektnim managementom in problematiko ekonomike projektov ter obvladovanja tveganj,
  – drugim sodelujočim pri projektih, ki želijo spoznati »pravila igre« za uspešno delo s projekti in njihovimi stroški ter tveganji, ki obkrožajo projekte.

 • Speaker Description:

  Dr. Iztok Palčič, univ. dipl. gosp. inž., ima pridobljen mednarodni certifikat s področja projektnega menedžmenta IPMA, nivo B. Ukvarja se z usposabljanjem in izobraževanjem podjetij in drugih organizacij s področja projektnega in proizvodnega menedžmenta. Kot projektni menedžer ali strokovni sodelavec je sodeloval pri najrazličnejših projektih v industriji ter javni upravi in v okviru različnih mednarodnih projektov. V več podjetjih je tudi sodeloval pri uvedbi projektnega načina dela v organizacijo. Njegova specialnost je svetovanje in pomoč podjetjem ter drugim organizacijam pri prijavi projektov na najrazličnejše razpise. Prav tako je nacionalni ocenjevalec za pridobitev poklicne kvalifikacije Vodja projekta. Znotraj projektnega menedžmenta se še posebej posveča vsebinam, vezanim na ekonomiko projektov ter obvladovanje tveganj. Te vsebine predava v obliki seminarjev v že vrsto let. Trenutno je zaposlen na Univerzi v Mariboru na Fakulteti za strojništvo kot visokošolski predavatelj. Predava pri predmetih s področja proizvodnega menedžmenta, projektnega menedžmenta in inženirske ekonomije. V letih 2005 in 2006 je bil zaposlen na GEA College – Visoki šoli za podjetništvo kot direktor raziskovalno-razvojnega inštituta in kot predavatelj pri predmetu Projektni menedžment na dodiplomskem in podiplomskem študiju podjetništva. Magistriral je na Fakulteti za strojništvo v Mariboru leta 2002 z nalogo Upravljanje proizvodnje v večprojektnem okolju. Na tej instituciji je leta 2004 tudi doktoriral. Od leta 2004 do 2015 je bil član izvršilnega odbora Slovenskega združenja za projektni management, od leta 2010 dalje tudi podpredsednik združenja.

Agencija POTI - Z znanjem do cilja

Organizer

Agencija POTI - Z znanjem do cilja
Phone
+386 1 511 39 21
Email
info@agencija-poti.si
Website
http://www.agencija-poti.si

Labels

LIVE EVENT

Location

Slovenian

Date

Oct 03 2023

Time

9:00 am - 3:30 pm

Local Time

 • Timezone: Europe/Berlin
 • Date: Oct 03 2023
 • Time: 11:00 am - 5:30 pm

Cost

€238.00

More Info

Prijava

Did you attend the event?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this event.